Final Four: Στα ερυθρόλευκα «ντύνεται» το ΟΑΚΑ - Αυστηροί έλεγχοι, ενθουσιασμός και... ουρές
Ο κόσμος ανυπομονεί για τον μεγάλο τελικό της EuroLeague και αδημονεί να πάρει θέση στις κερκίδες του T-Center.
Ο μεγάλος τελικός της EuroLeague είναι σε μερικές ώρες και το Telekom Center Athens είναι έτοιμο για να υποδεχτεί αυτή την σπουδαία αναμέτρηση ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ρεάλ Μαδρίτης.
Η μεγάλη προσμονή για το ματς φαίνεται από τις ουρές έξω από το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, καθώς ο κόσμος περιμένει από νωρίς να περάσει τα σημεία ελέγχου και να μπει στο γήπεδο για να ζήσει και να παρακολουθήσει τον μεγάλο τελικό.
Οι έλεγχοι έξω από το Telekom Center Athens είναι ιδιαίτερα αυστηροί, με την ΕΛΑΣ να έχει προειδοποιήσει από νωρίς πως τα μέτρα ασφαλείας έξω από το στάδιο θα είναι δρακόντεια. Μάλιστα, μέχρι στιγμής από προελέγχους έξω από το γήπεδο έχουν γίνει 7 συλλήψεις (6 για κατοχή ναρκωτικών και μία για καπνογόνο).
Ειδικότερα, στην έκτακτη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρεται: «Ενόψει του σημερινού τελικού του Final Four, ενημερώνουμε τους φιλάθλους ότι κατά την είσοδο στο γήπεδο θα πραγματοποιούνται αυστηροί έλεγχοι ασφαλείας.
Η είσοδος θα επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο σε όσους κατέχουν έγκυρο εισιτήριο και ισχύον αποδεικτικό δελτίο ταυτότητας ή άλλο νόμιμο έγγραφο ταυτοπροσωπίας, τα στοιχεία του οποίου θα πρέπει να αντιστοιχούν στα στοιχεία του κατόχου του εισιτηρίου.
Επισημαίνεται ότι δεν θα γίνουν ανεκτές τυχόν προσπάθειες παραβίασης των κανόνων ασφαλείας, με οποιονδήποτε τρόπο, καθώς και οποιαδήποτε ενέργεια που αποσκοπεί στην παράκαμψη των προβλεπόμενων διαδικασιών ελέγχου.
Υπενθυμίζεται ότι σε περιπτώσεις αθέμιτης συνεργασίας ή συνεννόησης με άτομα που είναι υπεύθυνα για τους ελέγχους στις εισόδους, καθώς και σε κάθε άλλη περίπτωση παραβίασης των κανόνων ασφαλείας, θα εφαρμόζονται οι προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις.
Παρακαλούμε η προσέλευση των φιλάθλων να γίνεται εγκαίρως και να συνεργάζονται με το προσωπικό ασφαλείας και τους αρμόδιους ελεγκτές, ώστε η είσοδος να πραγματοποιηθεί ομαλά και με ασφάλεια για όλους».
Οπαδοί προσπάθησαν να κάνουν «ντου» και τα πράγματα... ξέφυγαν
Ενώ η είσοδος των ερυθρόλευκων οπαδών στο ΟΑΚΑ γινόταν χωρίς προβλήματα, αναστάτωση επικράτησε κάποια στιγμή όταν μεγάλη μάζα φίλων του Ολυμπιακού προσπάθησαν να κάνουν «ντου».
Οι διμοιρίες των ΜΑΤ που βρέθηκαν εκεί, όρμησαν επάνω στους οπαδούς των Πειραιωτών, επιχειρώντας να «σπάσουν» τον πυρήνα και να τους απομακρύνουν από το σημείο, δίχως να επιτρέπουν σε κανέναν να μπει δίχως εισιτήριο στο γήπεδο.
Γρήγορα το μεγαλύτερο κομμάτι από αυτούς απομακρύνθηκε, ενώ στην είσοδο προσέλευσαν ακόμα περισσότερες διμοιρίες της Μονάδας Αποκατάστασης Τάξης, για να διασφαλιστεί πως δεν θα γίνει οποιαδήποτε άλλη τέτοια προσπάθεια και κανένα άλλο τέτοιο επεισόδιο. Ένα σκηνικό, το οποίο προκάλεσε μεγάλη αναταραχή για μερικά λεπτά ενώ έγιναν και προσαγωγές.
Δονείται από τα συνθήματα το ΟΑΚΑ
Λίγο μετά τις 18:00 άρχισαν να καταφτάνουν και οι πρώτοι οπαδοί του Ολυμπιακού από τον ΗΣΑΠ, με τον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ να δονείται στον «ερυθρόλευκο» παλμό.
Νωρίτερα, το Φάληρο είχε ντυθεί με τα χρώματα του Ολυμπιακού, με χιλιάδες οπαδούς των Πειραιωτών να συγκεντρώνονται από νωρίς έξω από το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», αναμένοντας την αναχώρησή τους για το Ολυμπιακό Στάδιο.
Μάλιστα, γύρω στις 17:30 άρχισαν να αναχωρούν από τον σταθμό «Φάληρο» οι πρώτοι συρμοί του ΗΣΑΠ, γεμάτοι με «ερυθρόλευκους» οπαδούς.
Οι οπαδοί του Ολυμπιακού ελπίζουν πως η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα σηκώσει σήμερα τον τέταρτο ευρωπαϊκό της τίτλο με την αισιοδοξία τους να είναι έκδηλη καθώς έφτασαν στο σημείο να βγάλουν μέχρι και... ραπ τραγούδι.
Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις οπαδού του Ολυμπιακού στον FLASH, ο οποίος έχει βρεθεί και σε προηγούμενα Final Four στο πλευρό της ομάδας του ακόμα και με... πατερίτσες.